28 juni 2014
15:00

Torsby IF

Referat: Västanviks AIF - Torsby IF

Sista matchen under våren var samtidigt den kanske hetaste drabbningen i serien denna säsong då det var storebror TIF som var på besök. Lite bakvänt så var det lillebror som var lite favorit i denna match sett till tabellläget innan matchen.
Det var också som oftast underdoglaget som från start var hetast i både löpningar o närkamper o det syntes klar att de bestämt sig för att smälla på vissa spelare utan pardon. Underlaget efter några dygns regnande inbjöd också till många situationer o det var guds försyn några gånger att det inte blev några smällar med skador som följd.
Torsby fick en drömstart när deras klart bästa spelare offensivt Jacob L fick bollen ute på vänsterkanten. Han började vandra inåt i plan och det verkade inte som nån ville ta jobbet att attackera honom. Då sen en av våra mittbackar halkade kunde han mycket enkelt skaffa sig fritt skottläge vid strafflinjen mitt framför mål och avsluta med ett distinkt skott i ena hörnet.
Detta eldade på dom ännu mer och de kunde pga mycket större löpvilja ta kontroll på mittfältspelet vilket gjorde att vi hade svårt skapa bra lägen. Vi lät Jacob härja fritt så han kunde hämta boll fördela och vara med när det osade katt runt straffområdet.
Vi hade några bra anfall oftast via Alex på högersidan och hade han hållit bredden bättre skulle han fått några riktigt fina lägen men han sökte sig inåt i plan tidigt i anfallen vilket tog bort djupledsmöjligheterna för honom. Det var trots det från ett inlägg av honom som vår första stora chans kom då Darko på volly mötte det men målisen gjorde en kanonräddning.
Denna chans tände hoppet men det släcktes brutalt minuten efter då vi via ett felpass på mittplan ännu en gång ger Jacob L chansen att atackera mittförsvaret med bra fart. Han går runt mittback och då Branco rusat ut mot dom blev det en enkel match att rulla in bollen bredvid honom.
Då vi sett några matcher där Jacob med sin arbetsförmåga över hela plan dominerat Torsbys spel känns det surt att släppa loss honom som vi gjorde i matchen.
Minuten efter 2-0 fick de ett jätteläge att stänga matchen efter en frispark. Den kom från vänsterkanten och vi såg tidigt Bacon stå helt omarkerad i bortre delen av straffområdet vilket han förblev o naturligtvis kommer bollen via nån nicktouch fram dit med nästan öppet mål för honom. Tur dock att han i grunden är försvarare så det blev en "rensspark" högt över.
Efter detta började pga trötthet Torsbys löpvilja minska då det tar på krafterna att satsa hårt i alla dueller vilket medförde att vi kunde börja mala på i offensiven.
I 27:eminuten har vi ett bra anfall som skapar bra skottläge vid strafflinjen för Alex men som ofta för oss i såna lägen söker vi bättre läge som dock sällan kommer med tappad boll som följd.
Minuten senare är Alex på gång igen då han efter en upprullning på vänsterkanten får bollen i fritt skottläge vid straffpunkten men blir i skottögonblicket upphakad bakifrån o straffen är solklar. (Borde väl varit frilägesutvisning också)
Straffen sätter Darko utan pardon och nu är det riktig match igen.
I 38:e minuten är vi redo att skriva 2-2 när Micke tar sig runt sin back på vänsterkanten o spelar in till Darko som snyggt viker sig förbi sin back o får friläge men chipen över målisen lyckas inte utan Josef gör ännu en fin parad.
Hörnan som följer blir också riktigt giftig då Robin får bra träff men bollen går decimetern utanför.
1-2 i paus efter en halvlek där deras arbetsmoral varit nyckeln mot vårt offensiva spel.
Regnet tilltar o planen blir mer o mer svårspelad vilket inte gynnar oss men vi kan i den 52:a minuten skaffa oss ett gyllene kvitteringsläge då vi har ett anfall med flera lägen till avslut innan bollen kommer till Micke som skjuter. Bollen täcks av en liggande försvarare o bollen stoppas av hans arm medvetet eller inte. Domaren står bra placerad o dömer straff.
Darko sätter även denna stramare dösäkert.
Nu blev det på vissa fötter ännu vildare satsningar men utvisningen man väntade på kom helt oväntat i 55:e min då Per L i ensamt läge på högerkanten totalmissade ett inlägg o i besvikelsen sa ett ord till sig själv som man inte får säga på en fotbollsplan. Då regeln är som den är kunde inte domaren göra något annat än att visa det röda kortet och om den regeln kan man tycka mycket. (Det är värre att i besvikelsen säga ett fult ord till sig själv än att kapa någon bakifrån.) Nu behöver ingen kommentera detta för det är inget klagomål på domaren utan bara en fundering på vad som är värst egentligen.
Då vi några minuter tidigare bytt ut Johan G blev det nu lite ont om defensivjobbande mittfältare på plan vilket många gånger syntes tydligt då TIf emellanåt fick enorma ytor på mittplan att atackera från.
Som tur var så hade de tömt mycket av sina krafter tidigare i matchen så de hade svårt att utnyttja överläget och det var faktiskt vi som med en man mindre hade mer boll o verkade gå för seger.
Vi hade dock svårt att komma igenom ett försvarsmässigt diciplinerat Torsby där Henrik F var en rese i de bakre regionerna.
Micke var dock på väg igenom en gång men blev fälld och det läget lukatde verkligen straff men att vi skulle få en till kändes inte troligt i denna match. Även vår offensiv mattades mot slutet och 2-2 kändes som ett troligt slutresultat.
Men med fyra minuter kvar får vi ett fint anfallsläge med en frilöpande Micke inskärande från höger och det var bara att lägga bollen framför honom. Tyvärr missas den enkla passningen med motkontring som följd och då vi hade fyra-fem man offensivt som inte jobbade hem kunde TIF lätt rulla upp vårt försvar o skaffa sig friläge mitt framför mål med 2-3 som följd.
Ridå o gonatt kändes det som men gladare miner på motståndarbänken.
Det var dock några minuter kvar och vi satte tryck på dom de minuterna som var kvar vilket gav resultat på övertid när Micke tar sig fram utanför straffområdet o blir fälld. Frispark från ca 20meter och en Darko med bra självförtroende tar hand om den. Han skruvar den mot vänstra stolpen o efter en sekunds spänning ser vi den gå via stolpen o inät med stort jubel runt planen som följd.
Pga fortsatt otaktiskt spel från bägge lagen var inte chanserna slut utan bägge lagen bjöd varandra på ytterligare chanser i slutminuten.

Matchfakta: 3-3 (1-2)
0-1 2min Jacob L får fr vänstekant enkelt delvis pga halkande mittback ta sig inåt i plan o skaffa sig bra skottläge vid strafflinjen rakt framför mål.
0-2 18min Efter felpass på mittplan kan än en gång Jacob attackera mittförsvaret o runda det innan avslut mot lite felplacerad mv.
1-2 29min Darko (straff) Aleksandar upphackad i fritt skottläge och det borde även varit frilägesutv.
2-2 52min Darko (straff) Liggande försvarare stoppar skott med handen medvetet eller inte.
2-3 86min Med mycket folk i anfallsläge missar vi pass på mittplan med motkontring som följd o den utnyttjas 100%igt
3-3 91min Darko Fantastisk frispark via vä stolpe o in från ca 20met efter att Micke blivit fälld.